Sidor

Facebook

måndag 19 november 2012

Julsnaps

Idag har jag gjort julsnapsen till julbordet. Den skall stå och dra i ca 2v så det var lika bra att göra den.


Julsnaps


20cl okryddad vodka
1 apelsinskal
2-3 kryddnejlikor
1 liten kanelstång
1½ tsk honung
1 citron

1. Mät upp vodkan i en flaska eller burk. Borsta en apelsin och en citron noga under ljummet vatten. Skala med potatisskalare ca 1 cm breda strimlor utan att ta med det vita.

2. Värm honungen lite så den smälter lättare med vodkan. Häll i och rör om. Lägg i skal, nejlikor och kanel.

3. Låt stå och dra i minst 2 veckor. Sila genom ett kaffefilter. Du har nu en essens, som kan spädas med okryddad vodka till lagom smak. Snapsen blir ännu bättre av att lagras.

 

                      
                                             Honung, citron, apelsin, nejlikor, kanel och vodka

// Madeleine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar