Sidor

Facebook

fredag 18 januari 2013

Formbakat solrosbröd

Jag provade att baka bröd idag. De blev inte som på bilden i kokboken. Jag tror inte de har jäst ordentligt. Så jag får prova igen.
Men här kommer receptet på dom, för öven om de ser konstiga ut så luktar de väldigt gott

Formbakat solrosbröd

10 dl fint rågmjöl
50g jäst
8,5dl ljummet vatten
8dl vetemjöl
1;5msk salt
2tsk malen kummin
2tsk koriander
2msk honung
50g solrosfrön

1. Häll upp rågmjölet i en skål. Lös upp jästen i vattnet. Rör ihop vatten och mjöl och låt jäsa 30 min.

2. Blanda ner vetemjöl, salt, kryddor och honung och arbeta samman degen i matberedare. Strö ett tunt lager
mjöl över degen, täck och låt jäsa 3 tim på carm plats.

3. Sätt ugnen på 250C. Strö ut mjöl på bakbordet och bred ut solroskärnorna. Klä 3 brödformar med bakplåtspapper.
Forma 3 limpor av degen med mjölade händer och rulla limporna o solrosfröna.

4. Lägg limporna  i formarna och låt jäsa 1 timme.

5. Ställ in bröden på ett galler mitt i ugnen och sänk genast ungsvärmen till 175C. Grädda i 1tim och 25 min.

6. Pensla bröden med vatten när de är färdiggräddade och låt dem vila ca 10 min i avstängd ugn. Ta ut bröden ur ugnen.
Stjälp upp dm på ett galle och låt svalna. Skär inte i bröden förrän de är helt kalla.

// Madeleine


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar