Sidor

Facebook

söndag 8 september 2013

Fläderbärssaft

Idag har jag plockat fläderbär hos Anders och Karin som nu har blivit fläderbärssaft. 


2kg fläderbärsklasar (vänta med att skörda till skälken är röd)
0,5kg äpplen
0,5l vatten
6 dl socker per liter avrunnen saft

Skölj bär och äpplen. Ta bort de grova stjälkarna från bären  och skär äpplena i klyftor. Lägg bär och äppelklyftor i en gryta och häll på vattnet. Koka upp och låt därefter sjuda under lock i 30 min. Häll upp i silställning och låt självrinna i 30 minuter. 

Mät saften och häll den i en gryta. Tillsätt 6 dl socker per avrunnen liter saft och koka under omrörning i 5 minuter. Skumma noga. Häll upp på varma väl rengjorda flaskor. Förslut och förvara kallt. 

// Madeleine


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar