Sidor

Facebook

lördag 19 oktober 2013

Lördag

Idag har min man verkligen glänst i köket. Vet inte hur det började men min man tyckte att halvfabrikat äter vi inte så han skulle minsann göra en bea nästa gång. Så ikväll blev det så äntligen beasås. Åh Gud så gott, vi har i princip slickat ur kastrullen för den blev så god. Han lär ju få göra den fler gånger.  Till det åt vi fläskfilé, bakpotatis i klyfttappning och haricoverts. 
Nu är det nostalgitime med musik och bläddring i gammal (1921) kokböcker. 

Här kommer receptet på bean:

2 schalottenlökar, finhackade
1 kvist dragon, grovhackad
4 vitpepparkorn
2 msk rödvinsvinäger  
0,5 dl vatten 
3 äggulor
250g smör, smält och ljummet 
1 msk persilja, hackad
Salt, peppar

Lägg lök, dragon, vitpeppar, vinäger och vatten i en kastrull. Koka ihop så att det reduceras till ungefär hälften. 
Sila ner vätskan i en bunke. Tillsätt äggulorna och vispa dem luftiga. 
Vispa sakta i det smälta smöret, lite i början och sen i en fin stråle under vispning. 
Tillsätt persilja och liter hackad dragon. Smaka av med salt och peppar. 
Håll såsen ljummen och rör om då och då tills det är dags att servera. 

// Madeleine 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar