Sidor

Facebook

torsdag 19 december 2013

19 december vitlökssill


 


Vitlökssill är en ny favorit på julbordet. Jag gjorde det första gången förra året och det var verkligen gott. Frisk.  Receptet kommer från milda.se

     Vitlökssill


420 g Inlagd sill
vitlöksklyftor
2,5 dl Milda Fraiche
0,5 dl Hellmans majonnäs
1 msk Winborgs vitvinsvinäger
1 msk persilja, hackad
1 msk dill, hackad
1 krm svartpeppar, malen
salt

Tag upp sillen från inläggningslagen och låt rinna av, gärna på hushållspapper.
Skala och pressa eller riv vitlöken. Blanda vitlöken med Fraiche, majonnäs, vinäger, persilja, dill och svartpeppar.
Skär sillen i 2 cm breda bitar om det inte redan är gjort. Blanda ner sillbitarna i såsen.
Lägg över sillen i en skål och ställ den övertäckt i kylen minst 3 timmar.
Smaka eventuellt av med lite salt.



Garlic Herring is a new favorite for Christmas dinner. I did it the first time last year and it was really good. Fresh. The recipe comes from milda.se

Garlic Herring


420 g Pickled herring
2 cloves of garlic
2,5 dl Mild Fraiche
0.5 cups Hellman's mayonnaise
1 tablespoon white wine vinegar Winborgs
1 tbsp parsley, chopped
1 tbsp dill, chopped
1 pinch black pepper, minced
salt

Take up the herring from loading the law and allow to drain, preferably on paper towels.
Peel and squeeze or grate the garlic. Mix the garlic with Fraiche, mayonnaise, vinegar, parsley, dill and black pepper.
Cut herring into 2 inch wide pieces if not already done. Mix herring bits into the sauce.
Add the herring in a bowl and place it covered in the fridge for at least 3 hours.

Taste possibly with a little salt.

// Madeleine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar