Sidor

Facebook

söndag 5 januari 2014

The year that passed

I början på året gjorde jag ett väldigt fint 3 vånings kakfat från gamla tallrikar och assietter och jag gav till min syster i födelsedagspresent. Har ytterliggare tallrikar hemma som ligger och skräpar med tanken på att det skall bli ytterliggare ett kakfat men det tänker jag behålla för mig själv. I ett av årets Buffé tidningar hittade jag ett väldigt gott recept på lyxig kycklingpaj som jag har gjort ett antal gånger under året. (Kyckling paj) Jag och min man har varit runt i landet på lite jobb uppdrag och när vi passerade Göteborg i somras passade vi på att stanna till vid Flickorna Kanolds för lite inköp av praliner. De har de godaste pralinerna som går att köpa. I början på juni fick jag min examen till medicinsk sekreterare och fick mitt första fasta jobb på akutmottagningen på Mälarsjukhuset. Jag trivs väldigt bra. Under året har jag besökt 2 av stans nya restauranger som var värt att komma ihåg. Elit Stadtshotells restaurang Yvonne och Resturang Kalas. Båda kan jag varmt rekommendera. Väldigt bra mat och bra service. I höstas gjorde jag en boeuf bourguignon gryta som jag samtidigt gjorde en film på. Den finns (här). Jag hoppas att det nya året skall bjuda på många nya erfarenheter och nya spännande möten.


At the beginning of the year I made a very nice 3 storey cake plate from old plates and saucers and I gave it to my sister as a birthday present . I have additional dishes at home lying around with the idea that it will be yet another cake stand but this I intend to keep for myself. In one of the year's Buffet newspapers, I found a very good recipe for luxury chicken pie that I have made a number of times during the year. (Chicken pie) My husband and I have been around the country on a little job assignments and when we passed Gothenburg this summer we decided to stop by the “Flickorna Kanold” for some purchases of chocolates. They have the tastiest chocolates that you can buy. In early June, I received my graduation from medical secretary and got my first permanent job in the emergency department at Mälarsjukhuset. I'm very happy. During the year, I have visited two of the city's new restaurants that were worth remembering . Elite City Hotel's restaurant Yvonne and Resturang Kalas. Both I can heartily recommend. Very good food and good service. Last fall I did a boeuf bourguignon stew which I also did a film on It is available (here). I hope that the new year will full of new experience and new food incontuers.

// Madeleine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar