Sidor

Facebook

onsdag 19 februari 2014

Vårfeeling

Efter 2 veckor med varmt och soligt väder är det väldigt mycket vårkänslor i kroppen. Men ute är det inte mycket till vår. Men idag blir det en lite vårig lunch

Quinoasallad med salami och halloumi. 
3 dl vit quinoa
0,5dl olivolja
2 msk rödvinsvinäger 
2 msk flytande honung
1 mak hackad färsk persilja
1 tsk salladskrydda
Salt och svart peppar 
0,5 röd paprika
0,5 gul paprika
250 g cocktailtomater 
100g gröna oliver 
0,5 skivad rödlök 
Sallad
1 paket halloumi
120 g skivad pepparsalami

1. Koka quinoa enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet och lägg i en skål. 

2. Blanda ner olja, vinäger och honung. Blanda persilja, salladskrydda, salt och peppar. Skär paprika i tärningar och dela tomaterna. Blanda ner i salladen tillsammans med oliver och rödlök. 

3. Lägg salladen i en skål eller på ett fat och fördela quinoan över. 

4. Skiva halloumi i skivor och stek gyllenbruna några minuter i olja. Blanda ner ostskivorna i salladen tillsammans med skivad salami. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar