Sidor

Facebook

måndag 17 februari 2014

Wok med grönsaker och fläskkött

Idag blir det GI-lunch innan det är dags för kvällspass 4 av 5. 

800g färsk bogdlösk eller skinka i strimlor 
1 strimlad gul lök
Salt och vitpeppar
1/3 skivad purjolök
1 hackad röd paprika
100g strimlad vitkål
1 strimlad morot
Rapsolja

Marinad:
1/2 hacka röd chili
2 msk riven färsk ingefära
2 msk tamarisoja eller vanlig
2 msk olja

Blanda samman chili, ingefära, soja och olja till marinaden. Blanda ner löken och köttet i marinaden krydda med salt och peppar. Låt stå medans du förbereder grönsakerna. 

Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Woka köttet och löken i omgångar, ställ åt sidan. Fortsätt med purjo, paprika, vitkål och morot. Lägg upp det wokade på kanalen och låt woken bli riktigt het mellan varje grönsak. Lägg till sist tillbaka köttet och blanda ihop allting. Pressa över lite färsk lime. 

//Madeleine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar