Sidor

Facebook

onsdag 1 april 2015

Färsk fuskpasta med körsbärstomatsås

Inspiration till kvällens middag har jag hittat i Jamies matrevulotion. En av mina favoritkokböcker med Jamie Oliwer. 

Färsk fuskpasta med körsbärstomatsås
4-6 portioner

400 gram mogna körsbärstomater
4 vitlöksklyftor
ett knippe färsk basilika
400 g färska ladagneplattor (jag köpte vanlig färsk pasta)
100 g parmesanost
flingsalt och nymald svartpeppar
olivolja
2 klickar smör
4 msk balsamvinäger

Förberedelser
Skär körsbärstomaterna i två eller fyra delar. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Nyp av basilikabladen och lägge dem åt sidan. Finhacka basilikastjälkarna. Skärna eller klipp varje lasagneplatta i 3 eller 4 långa remsor och lägg åt sidan. Riv parmensanosten. 





Tillagning
Koka upp en stor kastrull med vatten. Sätt en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt ett par skvättar olja samt vitlök. Tillsätt smör och låt det smälta. När vitlöken börjar få färg, tillsätt körsbärstomaterna. Här tillsatte jag också bacon. Rör om ordentligt, tillsätt sedan basilikastjälkarna och hälften av basilikabladen. Tillsätt vinäger, salta och peppra. Lägg i pasta remsorna i det kokande vattnet och koka i 3 minuter. Låt rinna av i ett durkslag som placerats över en stor skål, så att du kan spara lite av kokvattnet. Stjälp upp pastan i stekpannan, tillsätt en skvätt kokvatten och hälften av parmesanen. Rör om ordentligt. Smaka av och tillsätt med salt och peppar om du tycker att det behövs. 

Servering
Lägg upp maten på djupa eller vanliga tallrikar, eller ställ fram stekpannan på bordet och låt allla ta själva. Strö över resten av parmesanosten och basilikabladen. En enkel sallad är gott till. 


// Madeleine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar